Inici / Aprenentatge experiencial Innovació / Programa Avançat: De la Idea a l’Acció – Gestió de la transició professional i creació de projectes viables

Programa Avançat: De la Idea a l’Acció – Gestió de la transició professional i creació de projectes viables

Programa | octubre de 2017 – juliol de 2018

Programa d’acompanyament personalitzat per a directius/ves i emprenedors/es que viuen  situacions professionals o organitzatives en transició.

Convida a treballar els fonaments dels projectes (siguin nous o continuats), explorar la seva viabilitat a partir del desig profund dels seus creadors, en sintonia amb el dels col·laboradors i usuaris, com a font fiable per a la seva materialització.

Sobre aquesta base sòlida es desenvolupen les capacitats basades en les dimensions relacionals-psicosocials, polítiques, organitzatives i existencials, entre les quals:

–        posicionar-se ràpidament tenint en compte els factors claus de la situació  – psico-socials,  tecno-estructurals, existencials i polítics –

–        multiplicar els recursos – metodologies i eines – per actuar en situacions imprevistes

–        donar forma i estructura organitzativa al projecte en línia amb els resultats esperats

–        convertir obstacles i dificultats del procés de transició en oportunitats pel projecte

–        coneixe’s i conèixer els rols i comportaments en relació amb els altres i els seus efectes

–        atraure i agrupar persones al voltant del projecte

–        gestionar-se entre les dinàmiques ocultes dels grups de treball

–        moure’s entre interessos diversos – implícits o declarats – en relació a la tasca

–        afinar la intuïció i la seva aplicació

–        detectar oportunitats i treballar-les amb un enfoc d’abundància

–       descobrir el desig original que anima vida, carrera i projectes

Les metodologies utilitzades es basen principalment en la generació d’experiència i reflexió, i l’aplicació dels aprenentatges a les situacions reals dels participants.

Staff General del Programa

Director / Consultor.  JOAN ROMA I VERGÉS

President de l’Institut Innova.  Llic. Psicologia, UAB i Filosofia i Lletres, UB. Master Organizational Development Programme, Centre of Studies of the Person La Jolla, California. Director del Programa “Dissenyar Organitzacions Viables” i Co-Director del Seminari ”Organitzar-se en col·laboració: aportacions singulars per a la creativitat grupal”, Innova. Membre del “International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations” i del “Organisation for Promoting Understanding of Society”. Autor de diversos articles sobre nous models organitzatius i la seva aplicació, publicats a revistes especialitzades. En el seu treball com a consultor ha contribuït a la implantació de noves formes organitzatives a una gran varietat d’organitzacions públiques i privades. Assessora a diferents polítics i alts directius en els seus rols de lideratge. Dirigeix usualment programes de Transnovació Organitzativa® en diversos països d’Europa, Àfrica i Amèrica.

Coordinadora / Consultora.  SANDRA CARRAU PASCUAL

Consultora d’organitzacions. Coordinadora de Projectes de l’Institut Innova. Llic. Sociologia, U.B. Postgrau en “Gestió de Recursos Humans i Relacions Industrials”, IDEC-U.P.F, Barcelona. Ha estat consultora de varis Seminaris d’aprenentatge experiencial sobre lideratge a Cuba, Holanda, Anglaterra i Catalunya. És Directora Associada del Cicle “Bion a les Organitzacions” i Co-Directora del Seminari ”Organitzar-se en col·laboració: aportacions singulars per a la creativitat grupal”, Innova. Assessora a professionals i directius/ves en el desenvolupament del seu rol i la integració d’equips interdisciplinars d’organitzacions de professionals.

Consultors/es.

JAUME BENAVENT GUARDIA

Llic. Pedagogia i Master en Direcció de Recursos Humans i Consultoria de Procesos a les Organitzacions, U.B., Barcelona. The Professional Development Programme, I.O.D., Bèlgica. Consultor del Programa “Lideratge en Acció”, Innova. Ha estat Director del Seminari Internacional “Leadership with Engagement and Accountability at work”, GRN, Holanda. És Director de Projectes d’Innova. Com a consultor acompanya, entre d’altres, a empreses de propietat familiar i a equips directius d’organitzacions de professionals.

LUC HOEBEKE

Enginyer Electrònic i en Ciències Nuclears, Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica). Director de Hoebeke, Staes & Partners. Investigador en l’ús de noves tecnologies i les seves implicacions a les institucions actuals. Membre del Consell de la ONG Atol. Ha estat responsable de projectes de Philips Electrónica i del Departament d’Informàtica de Tenneco-Monroe (Europa, Àfrica i Mitjà-Orient). Va integrar els sistemes informàtics a les plantes d’Ermua (País Vasc), St. Truiden (Bèlgica) i Monroe (EEUU). Contribueix al MBA de la Facultat d’Economia de la Universitat d’Amsterdam i Ciutat del Cap (Sud-Àfrica).

ANAT HORNUNG ZIFF

Master en Management i Consultoria Organitzativa; Professora Adjunta de la School of Conflict Analysis and Resolution a la George Mason University,  USA. Sòcia-cooperant de l’Institut Innova. Fundadora de B’esod Siach Israel i Fundadora de Innovaccion Peru. Membre associat del A.K. Rice Institute, USA.

MARCELO MAUAS

B.A. Psicologia i Humanitats. Màster en Administració d’Empreses (MBA). Consultor d’organitzacions en àrees de gestió de transicions, lideratge i equips executius. Desenvolupament organitzacional d’empreses familiars i emergents. Supervisor de professionals de desenvolupament organitzacional. Ex-instructor al Programa de Facilitació Grupal a Empresas, Kibbutzim College, Israel. Soci-Cooperant de l’Institut Innova. Soci de la Israeli Association for Organizational Development. Soci i ex-membre del directori d’OFEK – Israeli Association for the Study of Group and Organizational processes.

JOAN SALLÓ MARTI

Soci-cooperant de l’Institut Innova. Llic. en Psicologia Clínica, U.B. Màster de Consultoria Interna “Transicions Guiades”  i Programa “Rols, Sistemes i Contexts: fonaments teòrico-pràctics de la intervenció professional”, Institut Innova. Director de l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental (Arep). Membre de la Junta de l’Arep i del Fòrum de Salut Mental de Catalunya. Té una llarga experiència en la gestió de transicions organitzatives en empreses del Tercer Sector. Actualment treballa en la promoció de la transversalitat organitzativa entre serveis rehabilitadors de salut mental i impulsa la creació de llocs de treball que afavoreixin la inclusió social.

DAVID SIERRA LOZANO

Soci-Consultor d’Innova. Postgrau en Recursos Humans i Consultoria de Processos, U.B. Staff del Programa “Capacitats Polítiques a les Organitzacions”, Innova. Assessora directius en el seu rol de lideratge. Com a consultor d’organitzacions participa, entre d’altres, en programes de creació de Visió estratègica compartida i en el desenvolupament de la “Systemic Contributions Methodology” per a empreses en processos d’innovació organitzativa.

Staff Contribucions Específiques

La llista de membres del staff que participaran al Programa per a les contribucions específiques podrà variar en funció de l’evolució del mateix.

JOAN ABELLÀ BARRIL

Director General a Casa Vicens, Gaudi. Patró del grup Enciclopèdia Catalana, Secretari de la Fundació Joan Brossa, Membre del Consell d administració  del Club de Cultura Tr3c. Llicenciat en Dret, UB. Màster en organització pública, UPF, Programa Avançat, Institut Innova i  Programa de Desenvolupament Executiu, Esade. Anteriorment ha estat Gerent del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) i Vicepresident d’Omnium Cultural.

XAVIER BAS BASLÉ

Fundador i director de Xavier Bas Disseny, Barcelona. Professor Màster en Disseny de Packaging, Escola Elisava, UPF. Secretari General del FAD, Foment de les Arts i el Disseny. Consultor en seminaris internacionals de group relations.

PEP BERNADAS

Antropòleg, co-fundador d’Altaïr, membre del Centre d’Estudis Africans de Barcelona, de l’ACTLC i de l’Institut Català d’antropologia, editor de la Revista Altaïr Magazine (www.altairmagazine.com) , soci i fundador de l’Agència de Viatges Orixà.

JÚLIA BERTRAN

Periodista cultural. És reportera del programa Tria33, del Canal33. Escriu a la revista musical  Enderrock. Ha estat reportera del programa Ànima i guionista al Silenci?, del Canal33. Ha copresentat el magazine de tarda 35 Dies de Catalunya Ràdio i col·laborat al Cabaret Elèctric d’iCat FM, al Low Cost i a l’Extraradi de COM Ràdio. A banda, va formar el grup de punk-pop TEJERO i ha exposat les seves il·lustracions a la Galeria H2o amb la mostra individual Imagina’t que fóssim normals. És autora del llibre “M’estimes i em times”, editorial Bridge.

GERARD BIRBE I ESTRADA

Editor de la revista CUINA i membre del Consell Rector de SOM (grup cooperatiu que treballa per construir una indústria cultural forta, viva i al servei de la societat). Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de l’empresa privada, en la gestió d’ONLs, i en una estada professional i vivencial a la Xina de tres anys, combinat amb la participació altruista en associacions i plataformes de la societat civil. Programa Avançat, Institut Innova.

JOAN LLUÍS BORRÀS BALADA

Metge Oncòleg. Director Adjunt de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud, Hospital Univ. Sant Joan de Reus. Professor Titular de Medicina, URV. President Lliga con­tra el Càncer Comarques Tarragona i Terres de l’Ebre.

ALEJANDRA CARIÑANOS

Sòcia-Cooperant de l’Institut Innova. Àrea de Suport econòmic a les organitzacions, Fundació Catalana de l’Esplai. Dipl. en Ciències empresarials i Llic. en Administració i Direcció d’empreses. Màster en “Direcció, Gestió i Intervenció en Entitats no lucratives”, Universitat Ramón Llull.

NÚRIA CARRERA

Treballadora Social. Degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Ha estat Responsable dels Serveis Socials Municipals de L’Hospitalet de Llobregat. Coordinadora General de Creu Roja Catalunya. Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Tinent Alcalde de Benestar Social i Regidora d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona.

ESPERANÇA CASTELL RODRÍGUEZ

Metgessa, Psicoanalista. Consultora d’organitzacions. Sòcia cooperant d’Innova. Ha estat membre del staff del Seminari Internacional “Lideratge, Innovació i Management” i del Programa “Rols, Sistemes i Contexts” i Directora de les “Sessions vivencials de lectura de Bion”, Cicle Bion a les Organitzacions, Innova.

LLUÍS CHICO i ROCA

Enginyer Industrial per l’ETSEIB/UPC, Barcelona. Màster en Desenvolupament de Producte per la UPC. Soci i Director General de Neos Surgery. És inventor dels primers productes de NEOS i co-inventor en diverses patents de l’empresa. NEOS ha rebut durant l’etapa 2007-2015 diversos premis, entre els quals destaquen el Excellence Entrepreneurship Award (ITF-2007), el Medical Design Excellence Award (UBM-NYC-2011) o l’Eureka Innovation award (EU 2017).

MERCEDES COLLAZO ALÓS

Administration Manager and HHRR Coordinator a terreny (Ethiopia, R.D.Congo, Yemen, Republica Centre Africana i Sud Sudan) de  Metges Sense Fronteres. Llic. Psicologia del Treball i les Organitzacions, UOC. Diplomada en RRLL, UB. Programa Avançat, Institut Innova. Programa Consultor Master en D.O, GR Instituto para el D.O.

JOSÉ LUIS CONDOM BOSCH

Professor del departament de Sociologia i Anàlisi de les Organitzacions de la U.B. Doctor en Sociologia i Master en Consultoria a les organitzacions.

SANTIAGO D. DE QUIJANO DE ARANA

Catedràtic de Psicologia Social (Treball i Organitzacions). Professor Emèrit de la UB. Doctor en Psicologia i Llic. en Filosofia, UB. Màster en D.O. per l’Institut G.R. Ha estat director del “Màster en Direcció de RR.HH. i Consultoria a les Organitzacions”, UB.

MANEL MANZANAS

Cap de formació i desenvolupament de la CCMA (TV3 i CR). Psicòleg de les organitzacions i Llic. en psicologia clínica per la U.B. Post-grau en Direcció d’empreses de Comunicació per la UPC i IOR Consulting. Master de Consultoria Interna “Transicions Guiades”, Institut Innova.

NANI MARQUINA

Dissenyadora i empresària. Fundadora de nanimarquina. Premi Nacional de Disseny, Premi Cambra a la Gestió empresarial, Premi FIDEM i ASCER. També premis al disseny com el Red Dot, Elle Decor i Good Design. Presidenta del FAD (Foment de les Arts i el Disseny), Barcelona.

MABEL PIÉROLA

Artista. Escriptora i il·lustradora de contes infantils. Ha realitzat exposicions a Japó, Estats Units, Iran, Corea i Mèxic, entre d’altres. Premi Internacional “Golden Pen” de Belgrad, Premi “Label d’excellence” del Centre International d’études en littérature de jeunesse, França, pel “LLIBRE DE LA POR”. Llista d ́Honor del IBBY Internacional pel llibre “NO SÉ” i Premio Internacional de Ilustración, “Fundación Santa María”, Madrid.

JAUME PRENAFETA ESTEVE

Assessor expert en publicitat, vendes i negoci en mitjans digitals. Postgrau en Direcció d’Empresa, IDEC-UPF. Programa Avançat, Institut Innova. Membre adherit de la Fundació Catalunya Oberta.

MARC RECHA

Director, productor i guionista de cinema i realitzador d’espots de publicitat. Llargmetratges destacats en festivals: “El cielo sube”, Locarno i Venezia, “L’arbre de les cireres”, Locarno, “Pau i el seu germà”, secció oficial Competició de Cannes, “Les mans buides”, secció oficial Un certain regard de Cannes, “Dies d’agost”, a Locarno,Toronto i New York, “Petit Indi”, a Locarno, London i Valladolid. “Les ponts de Sarajevo”, secció oficial de Cannes, i “Un dia perfecte per volar”, a competició a San Sebastian. Professor associat a la UPF, i també imparteix master class en escoles de cinema i universitats com UdG i UAB.

Ma JOSEFA SABRIÁ I PAU

Professora Titular del Dep. de Bioquímica i de Biologia Mol·lecular i membre de l’Institut de Neurociències UAB. Secretària de la Fac. de Medicina, UAB. Ha col·laborat amb el Dep. of Biology & Biochemistry, Laboratory of Neuroscience, University of Bath, Anglaterra i el Istituto di Farmacologia e Farmacognosia U. de Gènova, Itàlia.

ANNA SALVATELLA GIRALT         

Directora d’inversions creditícies a l’Institut Català de Finances. Llicenciada en Ciències Físiques, UB. Diploma en Estudis Avançats en Informàtica, UAB. Programa Avançat, Institut Innova.

AGUSTINA SIRGO RODRÍGUEZ

Psicòloga Clínica. Coord. Unitat Psicooncologia Hospital U. St Joan de Reus. Dra en Psicologia per la U. Complutense de Madrid. Ha col·laborat amb centres com UCLA i MSKCC, USA i el Princess Alexandra Hospital, Brisbane, Austràlia. Professora associada URV, Tarragona. Presidenta Sociedad Española de Psico-oncología i membre de la IPOS. Vocal de la Junta “Lliga contra el Càncer comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre”.

AGNI ZANDER

Performer. Llic. Història de l’art, Universitat Estatal de Nova York. Màster en història de la fotografia, Universitat de Nou Mèxic. Lidera el projecte de Sències que uneix agricultura, comercialització i formació en  cultura de terra. Membre del Consell d’administració de Grup Focomin. Membre de Slow Food i co-organitzadora del Mercat de la Terra a Sitges.

 

Entrevista d’Establiment d’Itinerari octubre
Sessió Innov.a.cció:

INICIACIÓ I COMPRENSIÓ DEL PROCÉS TRANSICIONAL

19 al 21 d’octubre de 2017
Seminari:

ACCIÓ AMB VISIÓ

-del desig a l´acció en el transcurs professional-

16 al 18 de novembre de 2017
Sessió Innov.a.cció:

COMPROMÍS AMB EL PROPI PROJECTE

14 al 16 de desembre de 2017
Seminari:

TRANSNOVACIÓ ORGANITZATIVA®

-una metodologia per a navegar en situacions complexes-

18 al 20 de gener de 2018
Sessió Innov.a.cció:

DUBTES, RESISTÈNCIES I CONFUSIONS EN ELS PROCESSOS TRANSICIONALS

15 al 17 de febrer de 2018
Entrevista de Contrast entre febrer i març
Seminari:

CONNECTANT EQUIPS, TASQUES I CLIENTS

-el co-disseny portat a la pràctica-

15 al 17 de març de 2018
Sessió Innov.a.cció:

APROFUNDINT EN LA NATURALESA DE LA INNOVACIO APLICADA AL PROJECTE

12 al 14 d’abril de 2018
Seminari:

POTENCIAR L’ORGANITZACIÓ,

DESENVOLUPAR LA INTUÏCIÓ

16 al 19 de maig de 2018
 

21è Seminari Internacional

vivint LIDERATGE, INNOVACIÓ I MANAGEMENT

 

4 al 9 de juny de 2018
Sessió Innov.a.cció:

CONTINUANT L’APRENENTATGE AL TANCAR UN PROCÉS TRANSICIONAL

5 al 7 de juliol de 2018
Entrevista de Situació juliol o setembre

Des d’ara pot sol·licitar una entrevista prèvia amb algun membre de l’Staff per a poder estimar conjuntament l’adequació del programa a la situació professional que s’estigui plantejant.

Pot contactar amb:

Sandra Carrau Pascual – Coordinadora del Programa

Tel: +34.93.415.30.99 o email: innova@innovaccio.net

Vol saber més? Contacti amb nosaltres: @ Tel.+34.93.415.30.99