Inici / Aprenentatge experiencial Innovació / Programa Avançat: De la Idea a l’Acció – Gestió de la transició professional i creació de projectes viables

Programa Avançat: De la Idea a l’Acció – Gestió de la transició professional i creació de projectes viables

Programa | octubre de 2018 – juliol de 2019

Programa d’acompanyament personalitzat per a directius/ves i emprenedors/es que viuen  situacions professionals o organitzatives en transició.

Convida a treballar els fonaments dels projectes (siguin nous o continuats), explorar la seva viabilitat a partir del desig profund dels seus creadors, en sintonia amb el dels col·laboradors i usuaris, com a font fiable per a la seva materialització.

Sobre aquesta base sòlida es desenvolupen les capacitats basades en les dimensions relacionals-psicosocials, polítiques, organitzatives i existencials, entre les quals:

–        posicionar-se ràpidament tenint en compte els factors claus de la situació  – psico-socials,  tecno-estructurals, existencials i polítics –

–        multiplicar els recursos – metodologies i eines – per actuar en situacions imprevistes

–        donar forma i estructura organitzativa al projecte en línia amb els resultats esperats

–        convertir obstacles i dificultats del procés de transició en oportunitats pel projecte

–        coneixe’s i conèixer els rols i comportaments en relació amb els altres i els seus efectes

–        atraure i agrupar persones al voltant del projecte

–        gestionar-se entre les dinàmiques ocultes dels grups de treball

–        moure’s entre interessos diversos – implícits o declarats – en relació a la tasca

–        afinar la intuïció i la seva aplicació

–        detectar oportunitats i treballar-les amb un enfoc d’abundància

–       descobrir el desig original que anima vida, carrera i projectes

Les metodologies utilitzades es basen principalment en la generació d’experiència i reflexió, i l’aplicació dels aprenentatges a les situacions reals dels participants.

 

Staff General del Programa

Director / Consultor.  JOAN ROMA I VERGÉS

President de l’Institut Innova.  Llic. Psicologia, UAB i Filosofia i Lletres, UB. Master Organizational Development Programme, Centre of Studies of the Person La Jolla, California. Co-Director del Seminari ”Organitzar-se en col·laboració: aprenentatge a través de l’experiència”, Innova. Membre del “International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations” i del “Organisation for Promoting Understanding of Society”. Autor de diversos articles sobre nous models organitzatius i la seva aplicació, publicats a revistes especialitzades. En el seu treball com a consultor ha contribuït a la implantació de noves formes organitzatives a una gran varietat d’organitzacions públiques i privades. Assessora a diferents polítics i alts directius en els seus rols de lideratge. Dirigeix usualment programes de Transnovació Organitzativa® en diverses empreses a nivell internacional.

Coordinadora / Consultora.  SANDRA CARRAU PASCUAL

Sòcia-Consultora de l’Institut Innova. Llic. Sociologia, U.B. Postgrau en “Gestió de Recursos Humans i Relacions Industrials”, IDEC-U.P.F, Barcelona. Ha estat consultora de varis Seminaris d’aprenentatge experiencial sobre lideratge a Cuba, Holanda, Anglaterra i Catalunya. És Directora Associada del Cicle “Bion a les Organitzacions” i Co-Directora del Seminari ”Organitzar-se en col·laboració: aprenentatge a través de l’experiència”, Innova. Assessora a professionals i directius/ves en el desenvolupament del seu rol i la integració d’equips interdisciplinaris d’organitzacions de professionals.

Consultors/es.

JAUME BENAVENT GUARDIA

Llic. Pedagogia i Master en Direcció de Recursos Humans i Consultoria de Procesos a les Organitzacions, U.B., Barcelona. The Professional Development Programme, I.O.D., Bèlgica. Consultor del Programa “Lideratge en Acció”, Innova. Ha estat Director del Seminari Internacional “Leadership with Engagement and Accountability at work”, GRN, Holanda. És Director de Projectes d’Innova. Com a consultor acompanya, entre d’altres, a empreses de propietat familiar i a equips directius d’organitzacions de professionals.

LUC HOEBEKE

Enginyer Electrònic i en Ciències Nuclears, Universitat Catòlica de Lovaina (Bèlgica). Director de Hoebeke, Staes & Partners. Investigador en l’ús de noves tecnologies i les seves implicacions a les institucions actuals. Membre del Consell de la ONG Atol. Ha estat responsable de projectes de Philips Electrónica i del Departament d’Informàtica de Tenneco-Monroe (Europa, Àfrica i Mitjà-Orient). Va integrar els sistemes informàtics a les plantes d’Ermua (País Vasc), St. Truiden (Bèlgica) i Monroe (EEUU). Contribueix al MBA de la Facultat d’Economia de la Universitat d’Amsterdam i Ciutat del Cap (Sud-Àfrica).

ANAT HORNUNG ZIFF

M.A., professora i consultora d’Estudis Organitzatius (Organizational Studies), Sòcia-Cooperant de l’Institut Innova. Fundadora de B’esod Siach Israel i Fundadora de Innovacción Perú. Viu a Madrid.

MARCELO MAUAS

B.A. Psicologia i Humanitats. Màster en Administració d’Empreses (MBA). Consultor d’organitzacions en àrees de gestió de transicions, lideratge i equips executius. Desenvolupament organitzacional d’empreses familiars i emergents. Supervisor de professionals de desenvolupament organitzacional. Ha estat instructor del Programa de Facilitació Grupal a Empresas, Kibbutzim College, Israel. Soci-Cooperant de l’Institut Innova. Soci de la Israeli Association for Organizational Development. Soci i ex-membre del directori d’OFEK – Israeli Association for the Study of Group and Organizational processes.

JOAN SALLÓ MARTI

Soci-Cooperant de l’Institut Innova. Llic. en Psicologia Clínica, U.B. Màster de Consultoria Interna “Transicions Guiades”  i Programa “Rols, Sistemes i Contexts: fonaments teòrico-pràctics de la intervenció professional”, Institut Innova. Director de l’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental (Arep). Membre de la Junta de l’Arep i del Fòrum de Salut Mental de Catalunya. Té una llarga experiència en la gestió de transicions organitzatives en empreses del Tercer Sector. Actualment treballa en la promoció de la transversalitat organitzativa entre serveis rehabilitadors de salut mental i impulsa la creació de llocs de treball que afavoreixin la inclusió social.

DAVID SIERRA LOZANO

Soci-Consultor d’Innova. Postgrau en Recursos Humans i Consultoria de Processos, U.B. Staff del Programa “Capacitats Polítiques a les Organitzacions”, Innova. Assessora directius en el seu rol de lideratge. Com a consultor d’organitzacions participa, entre d’altres, en programes de creació de Visió estratègica compartida i en el desenvolupament de la “Systemic Contributions Methodology” per a empreses en processos d’innovació organitzativa.

 

Staff Contribucions Específiques

La llista de membres del staff que participaran al Programa per a les contribucions específiques podrà variar en funció de l’evolució del mateix.

TON BARNILS I CARRERA

Director general del Centre Excursionista de Catalunya (CEC), organització de la qual és soci des de fa més de vint-i-cinc anys. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la UAB, ha viscut als Estats Units i Sud-àfrica. El 2006 va fundar l’editorial independent Dau. El seu catàleg se centra en la narrativa de no ficció, el periodisme i la història. El 2015 va publicar El cor de les muntanyes, un dietari de la Transpirinenca.

XAVIER BAS BASLÉ

Soci i co-director de Xavier Bas Disseny. Professor de projectes de disseny gràfic a l’Escola Elisava. Secretari General del FAD, Foment de les Arts i el Disseny. Fotògraf ocasional.

GERARD BIRBE I ESTRADA

Editor de la revista CUINA i membre del Consell Rector de SOM (grup cooperatiu que treballa per construir una indústria cultural forta, viva i al servei de la societat). Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de l’empresa privada, en la gestió d’ONLs, i en una estada professional i vivencial a la Xina de tres anys, combinat amb la participació altruista en associacions i plataformes de la societat civil. Programa Avançat, Institut Innova.

JOAN LLUÍS BORRÀS BALADA

Metge Oncòleg. Director Adjunt de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud, Hospital Univ. Sant Joan de Reus. Professor Titular de Medicina, URV. President Lliga con­tra el Càncer Comarques Tarragona i Terres de l’Ebre.

ALEJANDRA CARIÑANOS

Sòcia-Cooperant de l’Institut Innova. Àrea de Suport econòmic a les organitzacions, Fundació Catalana de l’Esplai. Dipl. en Ciències empresarials i Llic. en Administració i Direcció d’empreses. Màster en “Direcció, Gestió i Intervenció en Entitats no lucratives”, Universitat Ramón Llull.

NÚRIA CARRERA

Treballadora Social. Actualment és Vicepresidenta de l’Associació de Col·legis Professionals de Catalunya. Ha estat Degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Responsable dels Serveis Socials Municipals de L’Hospitalet de Llobregat. Coordinadora General de Creu Roja Catalunya. Diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Tinent Alcalde de Benestar Social i Regidora d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona.

ESPERANÇA CASTELL RODRÍGUEZ

Metgessa, Psicoanalista. Consultora d’organitzacions. Sòcia cooperant d’Innova. Ha estat membre del staff del Seminari Internacional “Lideratge, Innovació i Management” i del Programa “Rols, Sistemes i Contexts” i Directora de les “Sessions vivencials de lectura de Bion”, Cicle Bion a les Organitzacions, Innova.

LLUÍS CHICO i ROCA

Enginyer Industrial per l’ETSEIB/UPC, Barcelona. Màster en Desenvolupament de Producte per la UPC. Soci i Director General de Neos Surgery. És inventor dels primers productes de NEOS i co-inventor en diverses patents de l’empresa. NEOS ha rebut durant l’etapa 2007-2015 diversos premis, entre els quals destaquen el Excellence Entrepreneurship Award (ITF-2007), el Medical Design Excellence Award (UBM-NYC-2011) o l’Eureka Innovation award (EU 2017).

MERCEDES COLLAZO ALÓS

Administration Manager and HHRR Coordinator a terreny (Ethiopia, R.D.Congo, Yemen, Republica Centre Africana i Sud Sudan) de  Metges Sense Fronteres. Llic. Psicologia del Treball i les Organitzacions, UOC. Diplomada en RRLL, UB. Programa Avançat, Institut Innova. Programa Consultor Master en D.O, GR Instituto para el D.O.

SANTIAGO D. DE QUIJANO DE ARANA

Catedràtic de Psicologia Social (treball  organitzacions). Professor de la UB. Doctor en Psicologia i Llic. en Filosofia, UB. Màster en D.O. per l’Institut G.R. Ha estat director del “Màster en Direcció de RR.HH. i Consultoria a les Organitzacions”, UB.

ROSA GONZALEZ NOVOA

Directora de Qualitat a Roche Diagnostics. Dipl. en Infermeria, UB. Master en Direcció i Gestió Empresa, ESADE. Programa Desenvolupament Directiu (PDD), IESE. Postgrau en Producte Sanitari. Programa Avançat, Institut Innova. Ha desenvolupat la seva carrera professional a l’àmbit de l’empresa multinacional, gestionant equips multidisciplinaris des de 2004 i com a membre del Comitè de Direcció des de 2013.

MANEL MANZANAS

Cap de formació i desenvolupament de la CCMA (TV3 i CR). Psicòleg de les organitzacions i Llic. en psicologia clínica per la U.B. Post-grau en Direcció d’empreses de Comunicació per la UPC i IOR Consulting. Master de Consultoria Interna “Transicions Guiades”, Institut Innova.

NANI MARQUINA

Dissenyadora i empresària. Fundadora de nanimarquina. Premi Nacional de Disseny, Premi Cambra a la Gestió empresarial, Premi FIDEM i ASCER. També premis al disseny com el Red Dot, Elle Decor i Good Design. Presidenta del FAD (Foment de les Arts i el Disseny), Barcelona.

MABEL PIÉROLA

Artista. Escriptora i il·lustradora de contes infantils. Ha realitzat exposicions a Japó, Estats Units, Iran, Corea i Mèxic, entre d’altres. Premi Internacional “Golden Pen” de Belgrad, Premi “Label d’excellence” del Centre International d’études en littérature de jeunesse, França, pel “LLIBRE DE LA POR”. Llista d ́Honor del IBBY Internacional pel llibre “NO SÉ” i Premio Internacional de Ilustración, “Fundación Santa María”, Madrid.

JAUME PRENAFETA ESTEVE

Fundador i Director d’Oficina Tioga, assessors experts en publicitat, vendes i negoci en mitjans digitals. Soci i Director Comercial de “El Culturista”. Postgrau en Direcció d’Empresa, IDEC-UPF. Programa Avançat, Institut Innova. Membre adherit de la Fundació Catalunya Oberta.

ANNA SALVATELLA I GIRALT         

Directora de banca d’empreses a Caixa d’Enginyers. Llicenciada en Ciències Físiques a la UB i diploma en Estudis Avançats en Informàtica a la UAB. Programa Avançat, Institut Innova. Ha estat Directora d’inversions creditícies a l’Institut Català de Finances.

AGUSTINA SIRGO RODRÍGUEZ

Psicòloga Clínica. Psico-oncòloga. Doctora en Psicologia, Univ. Complutense de Madrid. Programa Avançat, Programa «Aprofundint en les Dinàmiques Organitzatives», Institut Innova. Coord. Unitat de Psicooncologia Hosp. Univ. Sant Joan de Reus. Prof. Associada URV, Tarragona. Presidenta Soc. Española de Psicooncología i membre de la IPOS. Membre de la Junta de la «Lliga contra el Càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre».

MIREIA TEJERO

Saxofonista, compositora i performer. El seu esperit lliure i inconformista marca la seva trajectòria musical que la porta a investigar i treballar la música des d’una altra mirada. Compositora i intèrpret habitual de la Companyia de Dansa Sol Picó. Creadora de diferents performances musicals. Ha liderat bandes de dones amb les quals ha enregistrat diferents treballs discogràfics i guanyat diversos premis nacionals. Ha col·laborat com a creadora i improvisadora amb diferents ballarins i participat en la música de diferents documentals.  Ha treballat amb diferents grups de música i teatre experimental i d’avantguarda. És co-fundadora de l’actual col·lectiu d’improvisació MIS –moviment d’insurrecció sonora.

AGNES ZANDER

Performer. Llic. Història de l’art, Universitat Estatal de Nova York. Màster en història de la fotografia, Universitat de Nou Mèxic. Lidera el projecte de Sències que uneix agricultura, comercialització i formació en  cultura de terra. Membre del Consell d’administració de Grup Focomin. Membre de Slow Food i co-organitzadora del Mercat de la Terra a Sitges.

 

 

Entrevista d’Establiment d’Itinerari Octubre 2018
Sessió Innov.a.cció:

INICIACIÓ I COMPRENSIÓ DEL PROCÉS TRANSICIONAL

18 al 20 d’octubre
Seminari:

ACCIÓ AMB VISIÓ

-del desig a l’acció en el transcurs professional-

15 al 17 de novembre
Sessió Innov.a.cció:

COMPROMÍS AMB EL PROPI PROJECTE

13 al 15 de desembre
Seminari:

TRANSNOVACIÓ ORGANITZATIVA®

-una metodologia per a navegar en situacions complexes-

17 al 19 de gener 2019
Sessió Innov.a.cció:

DUBTES, RESISTÈNCIES I CONFUSIONS EN ELS PROCESSOS TRANSICIONALS

14 al 16 de febrer
Entrevista de Contrast entre febrer i març
Seminari:

CONNECTANT EQUIPS, TASQUES I CLIENTS

-el co-disseny portat a la pràctica-

14 al 16 de març
Sessió Innov.a.cció:

APROFUNDINT EN LA NATURALESA DE LA INNOVACIO APLICADA AL PROJECTE

11 al 13 d’abril
Seminari:

GENERANT ALTERNATIVES CREATIVES A SITUACIONS PROBLEMÀTIQUES

-el que ens ensenya l’art-

15 al 18 de maig
22è Seminari Internacional

vivint LIDERATGE, INNOVACIÓ I MANAGEMENT

3 al 8 de juny
Sessió Innov.a.cció:

CONTINUANT L’APRENENTATGE AL TANCAR UN PROCÉS TRANSICIONAL

4 al 6 de juliol
Entrevista de Situació juliol o setembre

Des d’ara pot sol·licitar una entrevista prèvia amb algun membre de l’Staff per a poder estimar conjuntament l’adequació del programa a la situació professional que s’estigui plantejant.

Pot contactar amb:

Sandra Carrau Pascual – Coordinadora del Programa

Tel: +34.93.415.30.99 o email: innova@innovaccio.net

Vol saber més? Contacti amb nosaltres: @ Tel.+34.93.415.30.99