Inici / Aprenentatge experiencial Innovació / Generant alternatives creatives a situacions problemàtiques

Generant alternatives creatives a situacions problemàtiques

16è Seminari | 16-18 de maig de 2019 | Barcelona

Contràriament al clima actual d’escassetat i restriccions, el Seminari parteix de la hipòtesi que estem en un context on hi ha una gran abundància d’inputs, de diferents models, capacitats i perspectives en interacció, amb múltiples fonts d’informació, que ens confronten amb la incertesa i l’ambigüitat. En aquest context els paradigmes tradicionals de la presa de decisions ens resulten ja insuficients i contraproduents.

En canvi, el desenvolupament de la intuïció per elegir amb motiu, la creació d’espais on emergeixen possibilitats inesperades i l’anar més enllà de l’equació problema-solució, requereixen un salt de paradigma en la gestió de projectes i organitzacions, si es vol identificar noves oportunitats.

El Seminari proposa justament una via pràctica que permeti incorporar aquest nou paradigma als propis projectes dels participants.

Amb la pràctica metodològica els participants aprendran a:

  • Aprofitar les situacions d’abundància en els seus propis sistemes
  • Utilitzar la metodologia dels dilemes per a clarificar eleccions complexes
  • Identificar les bases de la pròpia intuïció aplicada
  • Augmentar la gamma d’accions managerials
  • Aplicar la perspectiva de l’abundància a les transicions organitzatives
  • Incrementar la capacitat innovadora a la pràctica

 

Co-Director:  JOAN ROMA I VERGÉS

Llic. Psicologia, U.A.B. i Filosofia i Lletres, U.B. Barcelona. Master Organizational Development Programme, C.S.P., La Jolla, California. Training Member del Seminari “Authority and Leadership”, Tavistock Institute, London. Director, entre d´altres, del Seminari Internacional “Lideratge, Innovació i Management – experiències en transformació”, Programa “Rols, Sistemes i Contexts”, Programa “Transicions Guiades” i les Sessions de “Lideratge en Acció”, d´INNOVA. Director del Seminari Internacional “La Vivencia de la Innovación y el Liderazgo en las Organizaciones”, CIPS, Cuba. President d’INNOVA. Membre del “International Society for the Psychoanalytic Study of Organizations” i del “Organisation for Promoting Understanding of Society”.

Co-director: LUC HOEBEKE

Enginyer en Electrònica i Ciències Nuclears, Universitat Catòlica de Lovaina. Director de Hoebeke, Staes & Partners. Investigador en l´àrea de l´ús de noves tecnologies i les seves implicacions a institucions i organitzacions en la societat actual. Ha estat soci i consultor d´IOD (International Institute for Organizational and Social Development). Membre del Consell de l´ONG Atol. President del Consell de la Kleine Academie, escola internacional de teatre creatii a Brusel·les.  Ha estat responsable de projectes de Philips Electrònica. Responsable del Departament d´Informàtica de Tenneco-Monroe regió Europea, Africa i Orient Mitjà. Va integrar els sistemes informàtics a les plantes d´Ermua, (Païs Basc), St. Truiden, (Bèlgica) i Monroe, (EEUU). Contribueix al MBA de la Facultat d´Economia de la Universitat d´Amsterdam i de la Universitat del Cap (Àfrica del Sud). És autor del llibre “Making Work Systems better” Wiley, 1994 i de múltiples articles i contribucion a llibres.

Coordinadora: SANDRA CARRAU PASCUAL

Llic. Sociologia, U.B. Barcelona. Postgrau en “Gestió de Recursos Humans i Relacions Industrials”, IDEC – U.P.F., Barcelona. Professora del Workshop “Liderazgos en el proceso creativo”, Master Direcció d´Art en Publicitat, U.R.L. Barcelona. Staff del Seminari “Lideratge, Innovació i Management -experiències en transformació”, INNOVA. Ha estat consultora del Seminari Internacional “Being, Meaning, Engaging: Resistance and Transformation in Systems”, T.G.I., London, U.K i del Seminari “Leadership with Engagement and Accountability at work”, GRN, Holanda. Coordinadora de Projectes d´INNOVA.

Consultors:

JAUME BENAVENT

Llic. Pedagogia i Master en Direcció de Recursos Humans i Consultoria de Procesos a les  Organitzacions, U.B., Barcelona. The Professional Development Programme, I.O.D., Bèlgica. Consultor del Programa d’acompanyament a professionals “Dins i Fora la Institució”, INNOVA. Ha estat Director del Seminari Internacional “Leadership with Engagement and Accountability at work”, GRN, Holanda. Director de Projectes d’INNOVA.

SANDRA CARRAU PASCUAL

LUC HOEBEKE

MABEL PIÉROLA

Artista. Escriptora i il·lustradora de contes infantils. Ha realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives tanta l’Estat  Espanyol com a l’estranger, entre d’altres països: Japó, Estats Units, Iran, Corea i Mèxic. Recentment va obtenir una placa en el Premi Internacional “Golden Pen” de Belgrad.

Ha estat professora d’Arts Plàstiques, participant en diferents exposicions en aquesta àrea. Ha obtingut varis premis com a autora i/o il·lustradora, entre altres: Premi “Label d’excellence” a les il·lustracions del “LLIBRE DE LA POR”, atorgat pel Centre International d’études en littérature de jeunesse, França. Un dels seus darrers llibres “NO SÉ” ha guanyat varis premis nacionals i internacionals com la Llista d’Honor del IBBY Internacional com a il·lustradora espanyola i el Premio Internacional de Ilustración, “Fundación Santa María”, Madrid.

JOAN ROMA I VERGÉS

DAVID SIERRA LOZANO

Llic. Psicologia del Treball i les Organitzacions i Postgrau en “Recursos Humans i Consultoria a les organitzacions” U.B. Barcelona. Professor del Workshop “Liderazgos en el proceso creativo”, Master Direcció d’Art en Publicitat, U.R.L. Barcelona. Staff del Seminari Internacional “Lideratge, Innovació i Management – experiències en transformació” i del Programa “Transicions Guiades”, INNOVA. Consultor del Seminari “La Vivencia de la Innovación y el Liderazgo en las Organizaciones”, CIPS, Cuba. Soci d’INNOVA.

Per a contrastar l’adequació del Seminari a la seva situació professional o ampliar-ne la informació contacti amb:

Sandra Carrau Pascual – Coordinadora del Seminari

Tel: +34.93.415.30.99 o email: innova@innovaccio.net

Vol saber més? Contacti amb nosaltres: @ Tel.+34.93.415.30.99